Printen
Als je deze nieuwsbrief niet goed kunt lezen, bekijk hem online
Nieuwsbrief  46  |  oktober 2018  |  www.syn-org.nl
 
mailing header 1
facebooktwitterlinkedingoogle plus
Voorjaar nieuwsbrief 18 maart 2018SYN Voorjaar Nieuws 2018


NIEUW 23 juni 2018 SYN congresdag!

van 13.00 tot 17.00 uur.
Voor alle SYN leden en introducés.
Om je eigen school/studio/bijscholingen/workshops te promoten.
Je ervaringen te delen met mede Yogadocenten, etc
Hier binnenkort meer over.

Vraag aan alle SYN leden.

Ben jij: een Meester of Grootmeester in de Raja yoga en ben je lid van SYN,
laat het ons dan even weten, dan vermelden we je in de lijst op de SYN website.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.SYN Scholingen en Bijscholingen


NIEUW: Basis Restorative Yoga Training (8 weken) zomertraining.
Ik heb pijn in mijn rug, zou mijn scoliose kunnen verbeteren door yoga?

‘Yoga, en in het bijzonder Restorative Yoga Yoga, kan helpen bij scolioseklachten. Bij scoliose is de rug vergroeid. Dit brengt veel spanning in de grote bewegingsspieren, die in rust juist ontspannen zouden moeten zijn. Door de scheefstand is de druk op de wervels van de onderrug en nek ook vaak uit balans. De hele bewegingsketen kan hierdoor zijn veranderd, waardoor snel pijn in de rug ontstaat. Bij Restorative Yoga liggen we langdurig op yoga-tools: je ligt bijvoorbeeld met je rug op een rubberen strip of over een houten boogje heen. Die hulpmiddelen ondersteunen de wervelkolom. Hierdoor ontspannen de spieren die de scoliose in de houdgreep houden. Met aanvullende yogaoefeningen bouwen we kracht op in de nieuwe, rechtere vorm. Dit geeft ruimte in je borst en een open gevoel naar de wereld, het wordt makkelijker om te ademen. Ik heb scoliose hierdoor enorm zien veranderen.
Studiegids: Op aanvraag. Start zaterdag 30 juni 9.30 tot 11.30 uur.
Kosten: € 450,00 in 2x te betalen.
(zie SYN bijscholingen of www.raja-yoga-almere.nl).


Lezing Swami Matri op de SYN-contactdag 28 april 2018Uitnodiging van SYN: Vereniging voor Samenwerkende Yogadocenten Nederland.

 Ledenvergadering: 12.00 tot 13.00 uur .
Meet en Greet: 13.00 tot 13.30 uur
Een lezing van Swami Matri: 13.30 tot 16.00 uur.

Voor SYN leden: € 15,00
Voor niet SYN leden € 17,50

Schouwstede 1D te Nieuwegein. Neem graag iemand mee!

Opgeven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Basiscursus Sanskriet

In de Klassieke Yoga komt men veel Sanskriet tegen, terwijl de goede uitspraak en de juiste betekenis onbekend zijn .  Om die reden start Stichting Raja Yoga Nederland voor het derde jaar een basiscursus Sanskrit in september 2018, die bestaat uit vier lessen. De onderdelen zijn: het alfabet, transcriptie vanuit het Devanagari, lezen en vertalen van veelgebruikte Yogatermen en  mantra’s  en het vertalen van enkele sloka’s uit bijvoorbeeld de Bhagavad Gita; daarnaast worden eenvoudige onderdelen uit de grammatica doorgenomen. De kosten zijn € 200,=.
Inschrijven via www.raja-yoga.nl.Verzekeringspakket voor leden van SYN: ontspannen aan het werk.

Als yogadocent helpt u mensen om te ontspannen en gezond te blijven. Daarbij staat u niet altijd stil bij gebeurtenissen die invloed hebben op u, het welzijn van u leerlingen of de continuïteit van uw onderneming. Toch is het belangrijk om hier af en toe goed naar te kijken. De adviseurs van Kettlitz Wulfse helpen u en zorgen ervoor dat u op basis van een realistische inschatting de juiste risico’s in beeld heeft en afdekt. We hebben een speciale verzekeringspolis voor yogadocenten ontwikkeld. In de brochure op de SYN website leest u welke dekkingen voor u belangrijk kunnen zijn. Uiteraard kunt u als SYN-lid ook contact opnemen met een van de adviseurs van Kettlitz Wulfse. U kunt bellen met de Bedrijfsadviesgroep op
telefoonnummer: 030 6070730
of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ook is het mogelijk de brochure en aanvraagformulier te downloaden via de SYN website.(onder knop verzekering).

Facebook: SYN

Wil jij je als SYN-lid je school promoten met een workshop of opleiding dan kan deze vanaf nu ook geplaatst worden op de SYN facebook pagina, dus deze wordt eerst wel gescreend of het voldoet aan ons keurmerk en SYN eisen. Stuur je bericht op naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 

SYN aanpassingen

SYN WEBSITE

Beste leden, de SYN website is aangepast. Ik wil aan jullie allen vragen om met je inlogcode opnieuw in te loggen en je gegevens opnieuw in te voeren. (Graag met foto van jezelf). Bij het invullen van je gegevens is het belangrijk dat je jouw eigen (bedrijfs)website koppelt en niet de website waar je eventueel lesgeeft. Om verwarring te voorkomen.
Met dit profiel kun je jezelf nog beter en uitgebreider profileren als erkend yogadocent op de aangepaste SYN website.

 

NIEUWE SYN LOGO

Sinds juli 2016 heeft SYN een nieuw logo. Het oude logo komt daarmee te vervallen en mag niet meer gebruikt worden.
Betalende leden kunnen het nieuwe logo opvragen via : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

 
Samenwerkende Yogadocenten Nederland


Lion Elverding Voorzitter/accreditatie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Anne Stuive |  Vice-voorzitter /accreditatie| Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Jeanine Kuipers | Secretaris Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Kaylene Liebenberg  |  Penningmeester | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Fulco Houtveen | Algemeen Bestuurslid
Sari Schnitfink | Algemeen Bestuurslid
Janny Brak  |  Accreditatie / Commissielid
Djujan Bijstra | Accreditatie / Commisielid
Charadha Primkoemarie | Commissieleid
Sonja Weijers | Kascontrole
Als je deze nieuwbrief niet meer wit ontvangen, kun je hier uitschrijven