Nieuws
Extra Bijscholing

IMG 3605Nieuw: Master Class, extra bijscholing voor yogadocenten.

Docent(en) Grootmeester in Yoga Klaas Stuive MCM
Toelichting:

In 8 colleges van 3 uur krijg jij extra (verbrede en verdiepende) scholing over de Yogawetenschap en Filosofie welke bestaat o.a. uit theoretische en praktische kennis over

1: Yogathechnieken uit de Raja en Hatha Yoga (o.a. meditatie, yogatherapie en mindfulness). Dit deel heeft een praltisch karakter.

2: Yogafilosofie (o.a. Samkhya filosofie en Upanishad)., Yogapsychologie, (o.a. Chakra Vidya), Yogageneeskunde (o.a. Ayur Veda), Yoga Mythologie (o.a. Maha Bharata, Ramayama).

3: Erkend door SYN (50 studiepunten).

4: Wanner: Start zondag 8 sept 2019 van 10.00 tot 13.00 uur.

5: Waar: Stichting Raja Nederland, Schouwstede 1d te Nieuwegein.

Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kosten: € 35,00 per les.
 
 
 
 

4 delig Chakra Cursus 2019

(Yogacentrum de Haan te Bussum)
Veel mensen hebben wel eens van chakra’s gehoord, maar de meeste mensen realiseren niet dat dit de meest essentiële energiecentra zijn in lichaam en alle informatie bevatten die zowel je fysieke lichaam als je psyche nodig heeft om te kunnen functioneren en spiritueel te ontwikkelen in dit leven.
Alhoewel chakra’s geen stoffelijke entiteiten zijn, zijn ze erg belangrijk voor je fysieke, psychische en spirituele ontwikkeling. Dit noemen we respectievelijk de (fysieke) kwaliteiten en (psychische) vermogens van de chakra’s.
Afhankelijk van je rugzakje met daarin je niet verwerkte ervaringen (m.a.w. je karma), die je steeds met je meedraagt, zijn de chakra’s nog niet volledig ontwikkeld. De ervaringen in je dagelijks leven zijn nodig om te verwerken, waardoor de daaraan gerelateerde blokkades in de chakra’s kunnen worden opgelost.
Door Yoga (ãsana’s, pranayama’s en meditatie) is het mogelijk om in contact te komen met je (energetische) blokkades, waarvan de oorzaak gelegen is in één of meerdere chakra’s. Door te leren deze blokkades los te laten (m.a.w. een deeltje van je karma op te lossen), is het mogelijk de chakra’s verder te openen, waardoor de kwaliteiten en vermogens nog beter tot uiting komen en is direct waarneembaar in je psyche en fysieke lichaa
Deze cursus bestaat uit een deel theorie en deel praktijk (ãsana’s, pranayama en meditatie). Zo krijg je inzicht in de chakra’s en tevens krijg je tools aangereikt om met de chakra’s aan de slag te gaan.
Data: vrijdagavond 1 en 15 februari, 1 en 15 maart
Tijd: 19.30 uur
Kosten: €160,- inclusief cursu

Retraite Finland 2019

fitYogaweken 2019 in Finland "Puur Natuur"

12 juli 2019 - 18 juli 2019 -intensieve yoga week

1 augustus 2019 -8 augustus 2019 - week met yoga in de natuur, ontdekken Finse cultuur en ontspanning.

Locatie: "Lintukoto" (voge;lhuisje) Salo, Finland

TIP: Leuk om te combineren met een reis naar ST. Petersburg, Tallin, Stockholm...

TIP: Hoe sneller de ticket geboekt, hoe goedkoper, bvb, KLM Antwerpen-Helsinki met de Thalys tot Schiphol.

12-18 juli 2019

Prijs: € 895,00 p.p  Incl: elke dag ochtend yoga, ontbijt, ochtendprogramma, lunch, namiddag yoga, avondmaaltijd, concentratie-meditatie. 6 overnachtingen. Alle maaltijden vers gekookt, met marktgroenten. Excl: reiskosten, reisverzekering en busreis Helsinki Salo

1-8 augustus 2019

Prijs: € 995,00 p.p Incl: dagelijkse yogalessen, een boottocht naar de plaatselijke markt, kennis maken met Finse cultuur, sauna-avond, creativiteit, concentratie-meditatie. 7 overnachtingen, alle maaltijden vers gekookt, met marktgroente en verse vis. Excl: reiskosten, reiverzekering, bustreis Helsinki Salo en uitstapjes.

Accommodatie: Intiem, prive sfeer bij het verblijf van Sari. Slaapkamers worden verdeeld per twee. Sauna aan het water, 3 badkamers, 3 binnen toiletten en een buitentoilet. Yogalessen worden buiten gegeven op het terras aan het water bij mooi weer. Aantal deelnemers: 8 personen max.

Vroegboekingkorting tot eind januari 2019 €25,00.p.p Inschrijving geldig vanaf betaling volledig bedrag.

Informatie en inschrijving: Sari +32 473 128 683 of mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

SYN Ledendag 2019

Syn organiseert op zaterdag 11 mei een SYN ledenvergadering met middgaprogramma van 11.00 tot 16.00 uur in Nieuwegein.

Het programma:

 • 11.00 - 12.00 Ledenvergadering
 • 12.00 - 13.00 Pauze met Dahl en brood.
 • 13.00 - 14.00 Tom Verlaan (lezing: Antahkarana)
 • 14.00 - 14.30 Thee pauze
 • 14.30 - 15.30 Sari Schnitfink (Yogavorm)
 • 15.30  - 16.00 Martijn Wijma (Muziek)

Tijdens de pauzes is er thee.

De dag vindt plaats op de locatie van de stichting Raja Yoga Nederland (Schouwstede 1, Nieuwegein) en is ook bedoeld voor niet leden, dus neem leerlingen, familie en vrienden mee!

Kosten zijn 15 euro voor leden, 17,50 voor niet leden,

Meld je aan voor deelname, geef duidelijk door bij welk gedeelte je aanwezig bent.

stuur een e-mail aan secretaris@syn-org.nl

SYN Congresdag 2019

Syn organiseert op zaterdag 21 september een Congresdag van 10.00 tot 16.00 uur in Nieuwegein.

(voorlopig) Programma

 • 10.00 - 10.30 Frans Zwagemakers (Lezing: Nada Yoga)
 • 10.45 - 11.30 Stella van Dinten (Uitleg sutra 2.28 en Hatha Yoga)
 • 11.45 - 12.30 ?
 • 12.30 - 13.30 Pauze met Dahl en brood.
 • 13.30 - 14.30 Klaas Stuive (Lezing:Klassieke Yoga ontsluiert)
 • 14.45 - 15.30 Jans de Haan (lezing: het Zelf-Geest-Lichaam)
 • 15.30 - 16.00 Frans Zwagemakers (Klankschaal concert)

Doorlopend: Introductie Sanskriet door Anne Stuive.

Tijdens de pauzes is er thee.

De dag vindt plaats op de locatie van de stichting Raja Yoga Nederland (Schouwstede 1, Nieuwegein) en is ook bedoeld voor niet leden, dus neem leerlingen, familie en vrienden mee! Kosten zijn 15 euro voor leden, 17,50 voor niet leden,

Wij nodigen SYN leden uit om deze dag een bijdrage te leveren in het Programma: Meld je aan voor deelname door een mail te sturen aan secretaris@syn-org.nl

Polariteitsoefeningen

Wanneer Yin en Yang in evenwicht zijn, is er balans

 (Yoga Centrum de Haan)

De hele kosmos is doordrongen met Yin en Yang. Zonder Yin is er geen Yang. Zonder nacht heb je geen dag. Zonder vrouw, geen man. Na inspanning komt rust. Yin en Yang vullen elkaar aan. Je dagelijks leven (emoties, (mentale) activiteiten, stress, slaapritme), maar ook weersveranderingen, lichtvervuiling en lawaai hebben een invloed op het evenwicht van Yin en Yang in je lichaam en geest. Yang is in het lichaam gerelateerd aan het mannelijke, het mentale, kracht en het fysieke. Yin is gerelateerd aan het vrouwelijke, het gevoel, wijsheid en de psyche.

Yin en Yang horen eigenlijk onbewust weer in evenwicht te worden gebracht. Het hectische leven verhindert ons vaak te luisteren naar de signalen van ons lichaam. Disbalans in je energiesysteem uit zich direct in een disbalans in je zenuwstelsel en tussen lichaam en geest.

In deze workshop leer je hoe je d.m.v. simpele oefeningen, alleen of met z’n tweeën, de Yin en Yang energie weer is balans kan brengen, waardoor je zowel lichamelijk als geestelijk weer in harmonie komt. Je krijgt een boekje mee naar huis, zodat je ook thuis de oefeningen kan blijven beoefenen en doorleven.

Datum: vrijdagavond 7 december

Tijd: 19.30 tot 21.30 uur

Locatie: Yogacentrum de Haan te Bussum

Kosten: €40,-

HandMudra's

Ervaar de kracht van de handmudra’s (Yoga Centrum de Haan).

In het Oosten wordt al sinds duizenden jaren gebruik gemaakt van handmudra’s of handgebaren. Denk hierbij aan de mudra’s gebruikt tijdens meditatie.

De kracht van de werking van mudra’s is dat ze regulerend werken via de meridianen op de chakra’s. Zo is elke vinger verbonden met de energie van een element en bijbehorend chakra.

Door de energiestroom in de meridianen door de stand van de vingers te beïnvloeden, wordt direct de energiestroom in een chakra beïnvloed, waardoor de bijbehorende kwaliteiten en vermogens beter tot uiting kunnen komen en wordt het zaadje langzaam uit je causale lichaam verdreven. Dit is spirituele groei

Handmudra’s zijn effectief en gemakkelijk en door iedereen te beoefenen. Iedereen kan er zijn voordeel mee hebben. Er zijn mudra’s voor het herstellen van fysieke spanning (bv in je rug, nek), er zijn mudra’s voor het beïnvloeden van je gemoedstoestand (bv geïrriteerd, boos, gefrustreerd), er zijn mudra’s voor kinderen met leerproblemen, er zijn mudra’s die je innerlijke rust geven. Je kan je intuïtie, inzicht en onderscheidingsvermogen ontwikkelen via handmudra’s.

Een mudra kan je toepassen tijdens je meditatie, maar in principe kan je een mudra altijd en overal beoefenen; zittend, liggend, staand en zelfs lopend.

In deze workshop zullen verschillende mudra’s worden doorgenomen en ervaren. Aan de hand van een boekje kan je thuis verder om het nog dieper en intenser te beleven en doorleven. Ervaar zelf wat er gebeurt.

Datum: vrijdagavond 25 jan 2019

Tijd: 19.30 -21.30 uur

Locatie: Yogacentrum de Haan te Bussum

Kosten: €40,-

Stilte Retraite 2019

Retraite betekent "je terugtrekken". Je terugtrekken uit je dagelijks leven, alles voor een paar dagen achter je laten, om eenvoudig gewoon te mogen Zijn, op dit moment.
Je eigen innerlijke rust weer te mogen ervaren. Stilstaan voor wat er Nu is. Niets meer. en ook niets minder.
De Stilte Retraite zal plaats vinden op het Landgoed de Leonardushoeve in Belfeld. Landgoed de Leonardushoeve is een voormalige kloosterboerderij met verschillende tuinen en stukken bos op 7 hectare grond.
Het ligt in het Limburgse land tussen de Duitse bossen en Hollandse Maas.
 
Zodra het programma bekend is zal dit vermeld worden op de site.
 
Datum: 22 maart 2019 17.30 uur t/m 24 maart 2019 16.00 uur.
Locatie: Landgoed de Leonardushoeve te Belfeld
Kosten: €185,- inclusief maaltijden en overnachting (onder voorbehoud i.v.m.
            mogelijke prijsverhoging Leonardushoeve).
 
Najaarsretraite: vrijdag 1 november t/m zondag 3 november 2019.

Indiareis 2018

Van  24 febr tot 10 mrt 2018.

De groep wordt begeleid door ervaren India-gangers. We verblijven in de Ashram van Swami Veda Bharati (Swami Ritavan) In de Ashram zijn we deels onderdeel van dagelijkse programma en hebben deels een eigen programma, zoals Pranayama en Yogafilosofie.

Lees verder

In Memoriam Ajata Stam

19 september 2015 Pandita Ajata Stam in memoriam. Maandag 7 september jl. is Pandita Ajata (Lena) Stam (ere-lid van SYN) overleden na een slepend ziekteproces. Ajata heeft op haar persoonlijke wijze veel betekent voor de klassieke Yoga in Nederland.

Lees verder

Samenwerkende Yogadocenten Nederland