Nieuws
HandMudra's

Ervaar de kracht van de handmudra’s (Yoga Centrum de Haan).

In het Oosten wordt al sinds duizenden jaren gebruik gemaakt van handmudra’s of handgebaren. Denk hierbij aan de mudra’s gebruikt tijdens meditatie.

De kracht van de werking van mudra’s is dat ze regulerend werken via de meridianen op de chakra’s. Zo is elke vinger verbonden met de energie van een element en bijbehorend chakra.

Door de energiestroom in de meridianen door de stand van de vingers te beïnvloeden, wordt direct de energiestroom in een chakra beïnvloed, waardoor de bijbehorende kwaliteiten en vermogens beter tot uiting kunnen komen en wordt het zaadje langzaam uit je causale lichaam verdreven. Dit is spirituele groei

Handmudra’s zijn effectief en gemakkelijk en door iedereen te beoefenen. Iedereen kan er zijn voordeel mee hebben. Er zijn mudra’s voor het herstellen van fysieke spanning (bv in je rug, nek), er zijn mudra’s voor het beïnvloeden van je gemoedstoestand (bv geïrriteerd, boos, gefrustreerd), er zijn mudra’s voor kinderen met leerproblemen, er zijn mudra’s die je innerlijke rust geven. Je kan je intuïtie, inzicht en onderscheidingsvermogen ontwikkelen via handmudra’s.

Een mudra kan je toepassen tijdens je meditatie, maar in principe kan je een mudra altijd en overal beoefenen; zittend, liggend, staand en zelfs lopend.

In deze workshop zullen verschillende mudra’s worden doorgenomen en ervaren. Aan de hand van een boekje kan je thuis verder om het nog dieper en intenser te beleven en doorleven. Ervaar zelf wat er gebeurt.

Datum: vrijdagavond 25 jan 2019

Tijd: 19.30 -21.30 uur

Locatie: Yogacentrum de Haan te Bussum

Kosten: €40,-

Samenwerkende Yogadocenten Nederland